? Gyomai Kner Nyomda Zrt.
Gyomai Kner Nyomda

 

Bemutatkozás

Ha a Gyomai Knerhez fordul, biztos lehet benne, hogy a legjobb minőségű nyomdai szolgáltatást választja. A Gyomai Kner Nyomda Zrt.- ben magas műveleti igényű keménytáblás és kartonált, színes és fekete-fehér könyveket, brosúrákat, folyóiratokat és nyomtatványokat gyártunk már több mint száz éve. 
Megrendelőink körét a hazai könyv- és szaklapkiadók, felsőoktatási és állami intézmények, illetve magánszemélyek alkotják. E széles kör igényeit magas szakmai tudással tudjuk kielégíteni, amely alkalmas az egyedi alacsony és a nagyüzemi, több ezres példányszám nyomtatására és kötészeti feldolgozására.
A gyors, pontos és szép eredmény szerintünk elsősorban az ügyfélkapcsolaton és a munka tervezésén múlik. Ha már van elképzelése, keressen meg minket és közösen optimalizáljuk megvalósítását az elérhető minőség és anyagi erőforrások tekintetében. 

Érdekeink közösek, mert tudjuk, mennyire befolyásolja az írott üzenet minőségét a hordozója.  Már több mint száz éve felelünk meg a mindenkori piaci igényeknek, amit a minőség iránti elkötelezettség, dolgozóink szakmai felkészültsége és a folyamatos ipari fejlesztés garantál. 

Ha az Ön cégét, vagy gondolatait csak a legjobb megjelenésű kiadvány képviselheti, nyugodtan bízza ránk a megvalósítását.
 

A nyomda történetéből

A kiegyezés utáni gazdasági fellendülés időszakában egy könyvkötő, "kontár" nyomdászként a gyomai elöljárók bíztatására vállalkozásba fogott.
A kiváló minőség, a jó üzleti érzék és a hatékony vezetői-szervezői munka eredményeként Kner Izidor 1882-ben alapított egyszemélyes nyomdai vállalkozása az első világháborút megelőző évekre 150 fős üzemmé fejlődött.
A gyomai nyomdaalapító családneve a XIX. század vége óta összeforrt a szép könyvvel és a minőséggel. Kner Izidor fia, Imre már nemcsak nyomdász volt, hanem igazi könyvművész is. A barokk, majd a klasszicista magyar tipográfia egyik megteremtőjeként tartják számon. Gyoma a két háború között olyan szellemi műhely volt, ahol alkotóként megfordult a magyar irodalom és grafikai élet színe-java.

A két világháború közötti időszakban a magyar művészi könyvkiadást a Kner név fémjelezte itthon és külföldön egyaránt: a kiadványok külleméről a legnagyobb elismeréssel szóltak a nyomdász-tipográfus szakma hazai és külföldi szaktekintélyei.
A Kner család tagjai kapcsolatban álltak koruk meghatározó egyéniségeivel, a gyomai-műhelyben láttak napvilágot a Vasárnapi Kör, a Nyugat, a Szegedi Fiatalok köré csoportosuló haladó szellemű emberek (Balázs Béla, Lukács György, Lesznai Anna, Buday György, Ortutay Gyula, Radnóti Miklós és mások) munkái. 

Míg az első világháború inkább anyagi veszteséget okozott, a második világháború emberáldozatot követelt: a Kner család tagjai közül többen a holocaust áldozatai lettek.